maandag 28 juli 2014

The Unwritten Vol. 5 On to Genesis - Mike Carey & Peter Gross


De titel maakt je lekker met dat er meer prijsgegeven gaat worden over hoe dit verhaal ontstaan is.

Het is mms Rausch, de poppenmaker, die Tom en zijn vrienden uit de klauwen van de kabal van Unwritten redt en hem een tipje van de sluier laat oplichten om klein gedeelte van zijn eigen oorsprong te kunnen zien.

Tom blijkt een halfbroer te hebben, de Tinker, een krantenstripheld uit de jaren dertig. Dus niet alleen met de alledaagse realiteit is gerommeld maar ook met de tijd. Want hoe kunnen zij beiden dezelfde vader hebben?

Het verhaal van de ontmoeting van Wilson en de moeder van de Tinker is zeer ontroerend en laat zien dat Wilson ook wel een warm hart kan hebben ondanks de verschrikkelijke dingen die hij in zijn leven heeft gedaan en daarna nog zal doen. Het tekenwerk bij deze scènes is ook bijzonder sfeervol. De stijl in vergelijking met het heden is zo anders dat het voor de lezer heel makkelijk te onderscheiden is in welk gedeelte van het verhaal de gebeurtenissen afspelen.

Want naast deze geschiedenis is de kabal bezig om Tom uit zijn schulp te lokken door over de hele wereld iedereen die maar iets met hem te maken heeft gehad om te brengen, van lagere school liefje tot manager.

Een zachtzinnig verhaal is het zeker niet. En Tom eindigt dit deel dan ook vol wraakgevoelens. Dat zal wat worden in deel 6.

Geen opmerkingen:

Gezinsverpakking - De Chabotten

Voor ik dit boekenweekgeschenk ging lezen, luisterde ik naar de podcast Nooit meer Slapen waarin de familie Chabot over dit boekje geïntervi...