zaterdag 10 september 2016

#50books - 2016.36 Boek over boeken

In deze vierde jaargang van #50books is het stokje van de oorspronkelijk initiatiefnemer Petepel overgenomen door Hendrik-Jan die dit jaar de vragen stelt.
En de zesendertigste vraag is:
Lees jij leesgidsen of boeken over boeken zoals de gidsen van Pieter Steinz?

Heb er flink over zitten nadenken maar kan me geen boek herinneren dat ik gelezen heb dat over boeken ging.

Toch lees ik wel eens iets over boeken. Zoals op boekenblogs, in digitale kranten of in het tijdschrift Onze Taal. Maar dat zijn eigenlijk allemaal recensies van individuele boeken.
De enige verbinding tussen boeken die er in dit soort stukken gelegd wordt, is meestal een waarbij van de ene schrijver gezegd wordt dat deze op de andere schrijver lijkt. Of dit dan ook werkelijk zo is, valt dan nog maar te bezien.

Naar aanleiding van deze vraag zat ik te denken of ik een boek over boeken zou willen lezen. En ik geloof van niet. Wellicht dat het heel interessant is om boeken in de context van hun tijd en tijdsgenoten te zien worden weergegeven maar in de weinige tijd die er is, lees ik  dan liever het boek zelf.


Geen opmerkingen:

Lady Mechanika Vol 6 Sangre - M.M. Chen & Joe Benitez

In dit deel begint elk hoofdstuk met een proloog waarbij terug gegaan wordt naar een gebeurtenis in Mexico dat 500 jaar geleden heeft plaats...