zaterdag 14 januari 2017

Girl Genius 8: Agatha Heterodyne and the Chapel of Bones - Phil & Kaja Foglio

Onverminderd hoog blijft de kwaliteit van de tekeningen, de personages, de humor en het verhaal. En dat Agatha nog niet klaar is met zich verder ontwikkelen staat als een paal boven water. Ze wordt steeds brutaler, zelfverzekerder en slimmer nu ze meer van haar eigen achtergrond en verborgen vermogens weet.

De makers van deze strip lijken wel een onuitputtelijke fantasie te hebben en niets is te dol. Het kasteel Heterodyne heeft dan ook veel verrassingen in petto. En net als ik dacht dat het niet gekker kon, kwam er nog iets maffers langs. Dit maakt ook dat deze strip geen moment kan gaan vervelen.

En als bonus dit keer naast het vaste verhaal een geheel eigen versie van Assepoester waarin de personages uit Girl Genius de rollen van Assepoester, de kwade stiefmoeder en stiefzusters, de goede fee en de prins spelen. Of beter gezegd de twee prinsen die vechten om Assepoester haar hand. En dit allemaal in een steampunk omgeving met vele verwijzingen naar de Girl Genius werkelijkheid.
Eerst had ik niet zo'n zin in een afleiding van het vaste verhaal maar gaandeweg vond ik het steeds mooier en ben ik diep onder de indruk hoe deze artiesten met hun personages kunnen spelen.

Geen opmerkingen:

Lady Mechanika Vol 6 Sangre - M.M. Chen & Joe Benitez

In dit deel begint elk hoofdstuk met een proloog waarbij terug gegaan wordt naar een gebeurtenis in Mexico dat 500 jaar geleden heeft plaats...