maandag 2 januari 2017

#50books - 2017.01 Een verhaal voor het slapengaan

In dit vijfde jaargang van #50books is het stokje van de oorspronkelijk initiatiefnemer Petepel overgenomen door Martha Pelkman die dit jaar de vragen stelt.
En de eerste vraag van 2017 is:
Wat is jouw leesuitdaging voor dit jaar?

Vorig jaar maakte Martha mij attent op het boek De Nederlandse en Vlaamse literatuur vanaf 1880 in 250 verhalen bij elkaar gebracht door Joost Zwagerman. Ik heb namelijk sinds vorig jaar weer mijn oude liefde voor korte verhalen laten opbloeien en daar kwam dit boek mooi bij van pas.

Alleen eh 250 verhalen in een boek zijn er wel heel erg veel. Het boek is dan ook niet makkelijk ter hand te nemen en dat heeft me nogal eens tegen gehouden om er in te gaan lezen. Ook zijn korte verhalen niet geschikt om uren achter elkaar te gaan lezen en wanneer ik in een ander boek bezig was dan vergat ik nog wel eens dat deze er ook nog lag.

Maar eigenlijk vind ik dat wel zonde want ik heb er al aardig wat juweeltjes in ontdekt. Om de rest te laten verstoffen zou jammer zijn. Daarom is mijn leesuitdaging voor dit jaar om dit hele boek gelezen te krijgen. Wie weet voor vele avonden een verhaaltje voor het slapengaan.

4 opmerkingen:

JannieTR zei

Wat een goed idee! Ik ben inderdaad vaak geneigd een verhalenbundel achter elkaar uit te lezen. Jouw methode lijkt me prettiger. Ga ik ook eens proberen.

Unknown zei

Hahahaha ik voel me ineens heel erg schuldig :D

Niek zei

Als het de trots-schuldig is, dan is het goed.

Unknown zei

Yep!

Clarkesworld Magazine 207 December 2023

Met The Gift in de zeer herkenbare stijl van Matt Dixon op de voorkant bevat het decembernummer van Clarkesworld Magazine acht science fic...