maandag 9 januari 2017

#50books 2017.02 Slaap

In dit vijfde jaargang van #50books is het stokje van de oorspronkelijk initiatiefnemer Petepel overgenomen door Martha Pelkman die dit jaar de vragen stelt.
En de tweede vraag van 2017 is:
Wat zijn voor jou belemmeringen bij het lezen?
 
Naast dat televisieseries binge watchen oh zo verleidelijk en makkelijk is na een dag van ingespannen bezig te zijn geweest, is dat niet eens de grootste afleider van het lezen. 

Nee, het is de slaap die vaak op de momenten dat ik de rust heb gevonden om lekker ergens met een boek te gaan zitten, mij komt halen. Eerst knippert er een oog dicht en dan een tweede. Ik ga rechterop zitten om verder indutten te voorkomen maar dan komt het verraderlijke knikkebollen. En als dat eenmaal heeft ingezet dan weet ik dat het niet langer zin heeft om nog langer proberen de letters voor mijn ogen tot woorden te vormen en de woorden tot begrijpelijke zinnen. Het gaat niet meer tot mij doordringen. 

Het gemene vind ik dat ik dan wel televisieseries kan kijken. Daar is blijkbaar een ander soort inspanning of relatief weinig inspanning voor nodig. Ik zou willen dat ik dat ook met lezen had. Maar helaas. Dus is het die momenten gebruiken waarin ik helder genoeg ben om met volle teugen van het lezen te genieten.


1 opmerking:

JannieTR zei

Ja dat is en geniepige hè? Dat ogenblik waarop je opschrikt, omdat het boek uit je handen glijdt. Misschien dan toch maar naar bed gaan (geen tv-series dus) en hopen dat je de volgende avond helderder bent?

Verhalen uit het gekkenhuis - J.M.A. Biesheuvel

Als tiener en twintiger smulde ik van de verhalen van Maarten Biesheuvel. Zijn gedachtenafslagen konden me niet gek genoeg zijn. En dan wat ...