zaterdag 22 juli 2017

#50books - 2017.29 Boeddha

In dit vijfde jaargang van #50books is het stokje van de oorspronkelijk initiatiefnemer Petepel overgenomen door Martha Pelkman die dit jaar de vragen stelt. 
En de negentwintigste vraag van 2017 is:   
Ga eens voor je boekenkast staan en laat je ogen over de boeken glijden. Welk boek springt eruit en waarom?

Wat een ongelooflijk leuke vraag. Eens een keer niet denken maar doen en voelen. Fijn.

Nu staan er in mijn huis in verschillende kamers verschillende boekenkasten. Het was alleen niet moeilijk om te kiezen voor welke ik zou gaan staan. Namelijk de twee boekenkasten met die boeken waar ik het meest mee heb namelijk science fiction, science fantasy, fantasy, jeugdboeken, strips, graphic novels, manga, mythen, legenden en boeken specifiek Koning Arthur als onderwerp.

Alleen daarna was het moeilijk om te voelen wat eruit springt omdat ik de meeste van deze boekenruggen heel erg goed ken.


Uiteindelijk kwam ik uit op de reeks Boeddha van de mangameester Osamu Tezuka omdat deze boeken tezamen een tekening van Boeddha in zijn verschillende levensfases weergeeft. Als mijn oog op dit geheel valt dan geeft het me altijd plezier bij het terugdenken aan het lezen van deze mangareeks. In eerste instantie door de informatieve zijde over het bestaan van Boeddha maar daarnaast ook door de bizarre reacties van verscheidene personages en wonderlijke gebeurtenissen die met hier een daar een anachronisme doorkruist werd waardoor je als lezer weer even in deze tijd geworpen werd. En de humor is subliem. Duidelijk een reeks die nog vele malen herlezen kan worden. En wie weet dat ik er ooit nog een flinter van kan gaan begrijpen.


4 opmerkingen:

JannieTR zei

Leuk hè hoe Martha ons hiermee op een hele andere manier naar onze boeken laat kijken. Een bijzondere reeks die je hier noemt. Ben benieuwd of je die nu echt gaat herlezen. Best ingewikkeld lijkt me.

Erik Scheffers zei

Hoi Niek, de reeks ~Boeddha~ neemt ook een speciale plaats in mijn boekenkast in. Hoog tijd dat ook ik die weer ga herlezen. Groetjes, Erik

Niek zei

Heel eenvoudig is het inderdaad niet maar wel heel erg interessant dus grote kans dat ik het wel een keer ga herlezen.

Niek zei

Hé Erik, leuk te horen dat jij er ook iets mee hebt. Veel herleesplezier alvast. Groet, Niek

Blue Monday volumes 1, 2 and 3 - Chynna Clugston Flores

  Weer een reeks e-strips uit de Humble Bundle Leading Ladies met dit keer de titel Blue Monday. Een titel die zowel slaat op een van de ho...