maandag 22 juli 2019

The Furthest Station - Ben Aaronovitch


Het zevende deel alweer in de serie Rivers of London met de bovennatuurlijke politieagent Peter Grant die in deze novelle op zoek gaat naar geesten. Een vermakelijk verhaal met de gebruikelijke Engelse humor van Ben Aaronovitch en voldoende fantasy in het verder herkenbare hedendaagse Londen.

Er zijn geen ontwikkelingen wat het personage Peter betreft of grote onthullingen over hoe het met de rivieren in Londen zit zoals wel in vorige delen naar voren kwam. Dat maakt dit boekje een smakelijk tussendoortje. Maar toch broeit er toch ook nog wel iets in mijn achterhoofd dat wellicht het opborrelen van de nieuwe rivier die in dit verhaal wordt geïntroduceerd nog wel eens in de toekomst een grotere rol kan gaan spelen.

Ondertussen begin ik ook wel zin te krijgen om de vorige delen te herlezen. Nu ik beter begrijp wat er allemaal achter steekt, denk ik er op een nieuwe manier van te kunnen gaan genieten. Maar ja, er staan nog zoveel andere te lezen boeken te wachten, dat herlezen er meestal bij inschiet.




Geen opmerkingen:

Lady Mechanika Vol 6 Sangre - M.M. Chen & Joe Benitez

In dit deel begint elk hoofdstuk met een proloog waarbij terug gegaan wordt naar een gebeurtenis in Mexico dat 500 jaar geleden heeft plaats...