maandag 11 mei 2020

Clarkesworld Magazine Issue 162 March 2020


In dit maartnummer van Clarkesworld Magazine staan zes korte verhalen en vier artikelen die te maken hebben met SF en fantasy.

De titel Separated at Birth? Occultism, Science Fiction, and Why People Can't Tell Them Apart zegt precies waar Mark Cole het in zijn artikel over heeft. Ik had er nog nooit zo over nagedacht en vond het daarom wel prikkelend.

Voor de lijstjesliefhebbers dit keer ook de uitslag van wat lezers de beste verhalen en de beste illustraties vonden van 2019. Neil Clarke zet dit in Editor's Desk: The Best from 2019 allemaal netjes op een rijtje.

Derek Künsken heeft het prachtige verhaal Time Reveals the Heart geschreven dat gaat over een verslaafde moeder, een verlangende zoon, het reizen naar het verleden en het verlangen naar het verleden. Opmerkelijk vind ik dat door het gebruik van Aziatisch klinkende namen, er gelijk een geheel Aziatische sfeer wordt opgeroepen terwijl het net zo goed ergens anders kan afspelen.

The Amusement Dark voelde aan als een novelle in plaats van een kort verhaal. Mike Buckley schetst een doorwrochte geschiedenis van IA's die de oorlog tegen de mensheid heeft gewonnen waarbij ze zichzelf nu ironisch genoeg de First Ones noemen. De IA's willen de mensheid echter niet uitroeien en zorgen voor opdrachten om de mensen bezig te houden. Zo gaat de hoofdpersoon op ontdekkingsreis door de ruimte om te zien wat er met bepaalde koloniën is gebeurd. Op een zo'n planeet komt hij tot een gruwelijk ontdekking.
Naast de spanning van het verhaal wat er allemaal ontdekt gaat worden, komen we ook van alles over het gezin van de hoofdpersoon te weten. Alles bij elkaar een gruwelijk, diep menselijk verhaal.

Geen opmerkingen:

Lady Mechanika Vol 6 Sangre - M.M. Chen & Joe Benitez

In dit deel begint elk hoofdstuk met een proloog waarbij terug gegaan wordt naar een gebeurtenis in Mexico dat 500 jaar geleden heeft plaats...