zondag 10 mei 2020

Gods & Tulips - Neil Gaiman

Gods & Tulips bevat drie speeches van Neil Gaiman die hij schonk aan het CBLDF (Comic Book Legal Defence Fund). Samen met illustraties van drie verschillende striptekenaars een zeer lezenswaardig boekje.

In Good Comics verhaalt Neil Gaiman waarom je goede strips moet verkopen en strips niet moet zien als een investering. Grappig dat hij hierbij het voorbeeld aanhaalt van het Hollandse tulpendebacle enkele eeuwen geleden waarbij mensen hun hele hebben en houwen gaven voor een tulipbol tot ze opeens niets meer waard waren en men alleen nog een bloem kon laten uitkomen.

On Signings is een handleiding voor mensen die signeersessies willen gaan organiseren. Ook zeer lezenswaardig voor hen die het niet willen gaan doen. Het is een mooi kijkje in het leven van schrijvers.
Ik moest ook gelijk denken aan Leren Signeren van Peter de Wit maar dat zijn dan juist tips voor de schrijvers zelf als ze gaan signeren.

Writing is de laatste speech in dit boekje waarin Neil Gaiman de voors en tegens bespreekt bij het schrijven voor strips. Net zoals zijn anderen speeches is deze doordrenkt met eigen ervaring en daarmee grappige anekdotes.

Als je ooit Neil Gaiman hebt horen spreken dan is het zeer eenvoudig om hem ook in je hoofd te horen terwijl je deze speeches leest. Op een of andere manier voelt het heel vertrouwd en is het fijn om me in onder te dompelen.

Geen opmerkingen:

Lady Mechanika Vol 6 Sangre - M.M. Chen & Joe Benitez

In dit deel begint elk hoofdstuk met een proloog waarbij terug gegaan wordt naar een gebeurtenis in Mexico dat 500 jaar geleden heeft plaats...