maandag 9 september 2024

Clarkesworld Magazine Issue 216 September 2024

Clarkesworld Magazine heeft deze september acht korte science fiction/fantasy verhalen en vier non-fictie artikelen.

Tiffany Xue schreef het merkwaardig dystopisch verhaal Fish Fear Me, You Need Me. De aarde wordt steeds meer water dan land en steeds meer mensen veranderen in vissen. In dit verhaal zijn het twee mannen die elkaar ontmoeten en samen proberen te overleven zonder dat ze echt een band met elkaar hebben. Alles voelt unheimisch in deze geschiedenis. En wellicht dat het werkelijk stijgen van de zeespiegel daar bij helpt.

Eric Schwitzgebel schreef geen origineel verhaal met How to Remember Perfectly maar het onderwerp van de hersenen blijvend beïnvloeden zodat we de werkelijkheid anders waarnemen blijft een boeiend thema.

En dan is daar nog de twee reacties op het vinden van een buitenaardse beschaving, de wetenschappelijke en de religieuze. In A Theory of Missing Affections weet Renan Bernardo dit mooi verhalend weer te geven waarbij er ook ruimte is voor ontwikkeling in respect voor elkaar standpunten.

Geen opmerkingen:

Clarkesworld Magazine Issue 216 September 2024

Clarkesworld Magazine heeft deze september acht korte science fiction/fantasy verhalen en vier non-fictie artikelen. Tiffany Xue schreef het...