zondag 28 juli 2013

#50books - 29 Binge lezen


#50books is een initiatief van Petepel waarbij elke week een nieuwe boekvraag gesteld wordt zodat wij, gretige lezers, erover kunnen nadenken/praten/grijnzen/bloggen.

De negenentwintigste vraag is: Wat heeft de vakantieperiode voor effect op je leesgedrag?

Vakantie is niets gepland hebben, niets hoeven en elk moment kunnen doen wat er aan ideeën boven komt drijven en deze ook weer net zo makkelijk aan de kant zetten.

Door deze ogenschijnlijk uitgestrekte ruimt aan vrije tijd is het mogelijk een boek te pakken en daar net zo lang in te blijven lezen tot de ogen niet meer open willen blijven en het bewustzijn de aandacht er niet meer bij kan houden.

In de vakantie lees ik dan ook vaker langere tijd achter elkaar en minder gefragmenteerd dan tijdens een vrij weekend waar toch ergens altijd weer iets op stapel staat.

3 opmerkingen:

Ninia zei

Wat betekent Binge?

Niek zei

Binge lezen is van binge viewing of binge watching, een hedendaagse trend om series per seizoen te kijken in plaats van elke week een aflevering. Ik dacht dat er ook binge eating was dus in een keer grote hoeveelheden verorberen.

Ninia zei

goh daar had ik nog nooit van gehoord. Het moet dus op zijn Engels worden uitgesproken. Bindzjj of zoiets...

Lady Mechanika Vol 6 Sangre - M.M. Chen & Joe Benitez

In dit deel begint elk hoofdstuk met een proloog waarbij terug gegaan wordt naar een gebeurtenis in Mexico dat 500 jaar geleden heeft plaats...