zaterdag 8 maart 2014

The Farthest Shore - Ursula K. Le Guin

Het derde deel alweer uit de Earthsea Cycle. Het mooie is dat deze delen ook los van elkaar gelezen kunnen worden. Iets wat ik altijd wel sympathiek vind en een stuk meer ontspannen lezen dan als ik van alles behoor te onthouden om het verhaal goed te kunnen volgen. Bij deze boeken is het een extraatje als je al wat voorkennis hebt maar geen noodzakelijkheid.

In The Farthest Shore is het verhaal grootschaliger dan in de vorige twee delen. Het beslaat namelijk de hele Earthsea. Het gaat iedereen wat aan dat de magie langzaamaan de wereld aan het verlaten is en de mensen zich steeds meer overgeven aan kwaadaardigheid in de vorm van hebzucht en overmatig drugsgebruik met wat daar bij komt kijken. De depressie druipt er van af. Toch is het niet zwaar om te lezen omdat de aardtovenaar met een schijnbaar nog erg jonge prins met stevige moed het avontuur aan gaan om te ontdekken waar deze duisternis vandaan komt.

Dat het goed afloopt is vast geen spoiler. Wel zou het verklappen zijn wat ze onderweg tegenkomen en uiteindelijk aantreffen op de verste kust van heel Earthsea. De reis maar zeker ook de ontknoping zijn spannend en toch zeker ook om even bij stil te staan waar het nu werkelijk om draait. Dus zeker niet alleen een vermakelijk verhaaltje.

Geen opmerkingen:

Lady Mechanika Vol 6 Sangre - M.M. Chen & Joe Benitez

In dit deel begint elk hoofdstuk met een proloog waarbij terug gegaan wordt naar een gebeurtenis in Mexico dat 500 jaar geleden heeft plaats...