zondag 15 juni 2014

Fables Vol. 19 Snow White - Bill Willingham & Mark Buckingham

Een deel dat Snow White heet, zou je denken dat geheel over Snow White zou gaan. Nu is dat voor een groot deel ook wel zo maar het begint met de avonturen van Bufkin in Oz. In grappige kleine hoofdstukjes van slechts drie bladzijden wordt steeds een heleboel verteld en natuurlijk wordt de boze heerser verslagen. Dat is geen verrassing maar wel hoe het verhaal daarheen geschreven wordt. En met name zijn het de details in zowel woord als tekening die het zoveel meer geven dan een wegwerpverhaaltje.

Het verhaal van Snow White die in moeilijkheden komt door de machtswellusteling die vroeger haar eerste liefde is geweest, wordt verteld door een van haar kinderen. Telkens weer wordt er expliciet gezegd dat de vader, Bigby, zal sterven. Tot het irritante toe. Ik werd er zelfs argwanend door dat het dan zeker niet zou gebeuren als het zo vaak gezegd werd. Maar ook andere voorspellingen van de verteller komen uit. Eerlijk gezegd een vertelstijl die mij niet echt ligt. Het haalt de spanning eruit en laat het allemaal wat doodslaan.
Het verhaal wordt gered door wederom de bijfiguren, de details, de dialogen. Maar eigenlijk ben ik van Fables wel wat sterkers gewend.

Geen opmerkingen:

Lady Mechanika Vol 6 Sangre - M.M. Chen & Joe Benitez

In dit deel begint elk hoofdstuk met een proloog waarbij terug gegaan wordt naar een gebeurtenis in Mexico dat 500 jaar geleden heeft plaats...