vrijdag 6 juni 2014

Redshirts - John Scalzi



Redshirts. De naam alleen al doet bij de lezer een belletje rinkelen. Als dit niet zo is dan is de kans groot dat de context en de finesses in dit boek niet worden begrepen. Voor het ultieme leesgenot is enige basiskennis van de televisieserie Star Trek onontbeerlijk. En het liefst nog wel iets meer dan dat. Wanneer je die kennis bezit dan is het ook echt de moeite waard.

Het genre actie science fiction voor televisie wordt op een originele manier op de hak genomen en tegelijkertijd is het ook nog een beetje spannend. Want wie zal het einde van het boek niet overleven?

Het boek is in verschillende stijlen geschreven wat bij elkaar het hele verhaal vertelt. Eerst het gedeelte van het nieuwe bemanningslid op een sterrenschip die al snel zich begint af te vragen hoe het zit met al die merkwaardige doden tijdens buitenscheepse missies. Daarna komt er een stuk geschreven vanuit het oogpunt van de scriptschrijver die al die doden op zijn geweten heeft. Gevolgd door een stuk in de tweede persoon enkelvoud (wat heel idioot leest) over de ervaringen van de zoon van de scriptschijver. En als afsluiter nog een leuke onthulling over alle voorgaande gebeurtenissen geschreven in de derde persoon enkelvoud.

En nogmaals, voor een ieder die zich Trekkie noemt, zeker een aanrader.

Geen opmerkingen:

Lady Mechanika Vol 6 Sangre - M.M. Chen & Joe Benitez

In dit deel begint elk hoofdstuk met een proloog waarbij terug gegaan wordt naar een gebeurtenis in Mexico dat 500 jaar geleden heeft plaats...