dinsdag 26 augustus 2014

Threshold - Ursula K. LeGuin

Altijd weer verfrissend om een fantasyverhaal te lezen in een handzame pocket zonder vervolgen.

In Threshold is het echter wel de mislukkeling of eigenlijk twee mislukkelingen die samen allerlei drempels overwinnen om daar sterker gegroeid uit te komen zoals in klassieke fantasy wel meer gebruikelijk is maar dan nu zonder dat de helden bijzondere krachten blijken te hebben.

Ursula K. LeGuin weet zeer natuurlijk een fantasywereld te scheppen met wezens die aan ons mensen doen denken maar toch net anders zijn zoals wij heel nieuwe culturen ontdekken en daar nooit het fijne van te weten kunnen komen. De hoofdpersonen leven in onze hedendaagse wereld en leren elkaar kennen doordat zij beiden in deze fanatasywereld terecht komen waar zij op de proef gesteld worden.

Prettige schrijfstijl waardoor het gemakkelijk is om met de gebeurtenissen mee te gaan.

Alleen kon dit verhaal mij op een of andere manier niet echt grijpen. Wellicht dat de hoofdpersonages met hun dagelijkse problemen mij niet konden boeien omdat zij alletwee vooral in het begin maar eigenlijk het hele boekje door een nogal slachtofferachtige houding hebben. De wezens in de fantasywereld konden mij ook weinig doen. Ze bleven mij te veel op de oppervlakte, ze waren onbegrijpelijk zonder ook maar enige nieuwsgierigheid naar hoe het dan met ze zat op te roepen.

Op zich een lekker weghapboekje maar niet veel meer dan dat.

Geen opmerkingen:

Lady Mechanika Vol 6 Sangre - M.M. Chen & Joe Benitez

In dit deel begint elk hoofdstuk met een proloog waarbij terug gegaan wordt naar een gebeurtenis in Mexico dat 500 jaar geleden heeft plaats...