maandag 16 februari 2015

#50books - 2015.07 Boekenkast delen

In deze derde jaargang van #50books is het de oorspronkelijk initiatiefnemer Petepel die de vragen stelt.
En de zevende vraag is: 
Hoe orden jij je boeken?
 
Mijn boekenkasten zijn niet alleen van mij maar natuurlijk ook van mijn wettelijke echtgenoot. Laat hij nou boekverkoper zijn en voor zijn werk de hele dag met boeken lopen slepen en op de juiste plek neerzetten zodat klanten deze zo makkelijk kunnen vinden. En ja, zoals de loodgieter thuis altijd lekkende kranen heeft, de psychiater zelf een persoonlijkheidsstoornis en de architect een prefabhuis, zo ordent mijn huisgenoot thuis niet zijn boeken.

Nu ben ik juist van alle soorten boeken bij elkaar en daarna het liefst op alfabetische volgorde wat auteur betreft of als het praktischer is vanwege het formaat van de boeken, serie bij serie. Dus staan mijn science fantasy boeken bij elkaar, mijn manga's mooi op volgorde, mijn stripboeken allemaal op serie bij elkaar, mijn Arendsoogboeken bij de Tonke Dragts en heb ik twee plankjes met ongelezen boeken.

Nu is het nog wel eens zo dat wegens ruimtegebrek de pockets in twee rijen achter elkaar staan. Dan zorg ik dat series op de achterste rij komen te staan en vooraan minstens één boek uit die serie zodat ik weet waar ik alles gelaten heb.

Maar ja dan hebben we nog genres die van ons allebei zijn zoals dichtbundels en literatuur. Die heb ik onder mijn hoede genomen en op alfabetische volgorde gezet. Alleen wegens het opheffen van wat planken in een van de kamers, een flinke weggooiactie (ja, mijn maatje kan boeken weggooien) en het vernieuwen van de treinbaan door de kast, is nu mijn keurige indeling doorkruist met planken rommelige boeken die in allerlei verschillende categorieën thuishoren.

En heel eerlijk gezegd vind ik deze mix wel het leukst omdat het precies laat zien hoe we zijn. 

3 opmerkingen:

Ninia zei

Leuk te zien en zo netjes! :) Die trein ertussen maakt het helemaal af!

Hendrik-Jan zei

Heerlijk om naar te kijken, zo'n boekenkast. En wauw, dat is echt heel gaaf: een treinbaan door de boekenkast. Daar wil ik meer van weten. Misschien eens een cameraatje mee aan boord van de koploper?

Niek zei

Zes jaar geleden een filmpje gemaakt: https://www.youtube.com/watch?v=Ukg5OYpMrmY
En net nog eentje omdat de baan wel iets verbeterd is en ons filmapparatuur ook: https://www.youtube.com/watch?v=T5gnGQZPlIw
Camera op de trein hebben we ook wel aan gedacht maar daar hebben we nog niet de middelen voor.

Doctor Who: The Twelfth Doctor Vol. 3: Hyperion - Robbie Morrison & George Mann

  Het begint met een gedegen spookverhaal met wat blijkt een wereldberoemd personage. Dit wordt gevolgd door The Hyperion Empire, het actiev...