zaterdag 2 maart 2019

Girl Genius: The Second Journey of Agatha Heterodyne 3: The Incorruptible Library

Het is telkens weer even opnieuw inkomen in deze avonturen van Agatha Heterodyne in de webcomic Girl Genius. En dat zit hem met name in de zeer vele personages die inmiddels allemaal zo hun eigen geschiedenis en belang hebben en die ik niet voortdurend helder voor de geest heb. Ik ga toch eens op zoek naar een website waar al deze karakters beschreven staan. De angst om spoilers tegen te komen heeft me tot nu toe hiervan weerhouden maar ik geloof dat het inmiddels wel noodzakelijk begint te worden, wil ik het verhaal op detailniveau beter kunnen volgen.

Naar het doorlopende verhaal wordt gelukkig af en toe nog gehint doordat een personage aan een ander uitlegt wat ze aan het doen zijn. In dit deel zijn ze op zoek naar kennis over tijd in de onomkoopbare bibliotheek om daarmee de stad Mechanicsburg te bevrijden die vastzitten in de tijd.
De makers hebben zich weer helemaal uitgeleefd in het bedenken van allerlei mogelijke manieren waarop er vallen in een gebouw kunnen zitten. En ook hoe een geheime boodschap in een boek verborgen kan zitten. Dat er gif, explosies en nieuwe monsters om te hoek komen, is misschien geen verrassing maar wel keer op keer hilarisch. 

Dit deel houdt wel heel plotseling op. De 122 bladzijden zijn gevuld lijkt het en daarmee is dan het boek ten einde. Ik zag al dat het volgende deel weer naadloos doorgaat. Oftewel het is meer een eind uit praktische overweging dan dat het een echt eind is.

Voor het grootste leesgenot draai ik mijn monitor een kwartslag. Iets dat voor andere websites soms ook wel een aanrader is. Maar voor de meeste is landscap prettiger. 




Geen opmerkingen:

Lady Mechanika Vol 6 Sangre - M.M. Chen & Joe Benitez

In dit deel begint elk hoofdstuk met een proloog waarbij terug gegaan wordt naar een gebeurtenis in Mexico dat 500 jaar geleden heeft plaats...