maandag 4 maart 2019

Manuscript Found In a Milk Bottle - Neil Gaiman


Nog een e-boek van Neil Gaiman dat zat in de Humblebundle vol met curieuze schrijfsels van Neil Gaiman.

In dit geval is het slechts een kort verhaal. En eentje waarover Neil Gaiman zelf zegt "my worst short story ever... It misfires in so many ways." Ik kon bijna niet geloven dat mijn favoriete schrijver iets slechts kon schrijven dus begon ik vol goede zin te lezen.

Inderdaad is het niet bijster goed geschreven. Er wordt te veel uitgelegd en bepaalde gedeeltes in het verhaal lopen niet lekker. Het is zoals een kind van de hak op de tak springt om een avontuur te vertellen met hier te veel niet relevante details en daar te weinig uitleg.

Toch is het verhaal in die zin wel de moeite waard omdat het laat zien dat een groot schrijver zelf ook van ver gekomen is. Met veel oefenen en doorzettingsvermogen valt er een hoop te leren over hoe je een goed kort verhaal schrijft. Wat het dan uiteindelijk boeiend maakt is de fantasie, het kunnen weergeven van een ervaring die de lezer niet zo een-twee-drie zelf had bedacht. En dat is iets dat in dit verhaal al gelijk te zien is.


Geen opmerkingen:

Lady Mechanika Vol 6 Sangre - M.M. Chen & Joe Benitez

In dit deel begint elk hoofdstuk met een proloog waarbij terug gegaan wordt naar een gebeurtenis in Mexico dat 500 jaar geleden heeft plaats...