maandag 11 november 2019

Dansen op Asfalt - Marieke Prinsen Geerligs


Gek genoeg weet ik niet goed wat ik over dit boek kan zeggen. Misschien dat ik in de eerste plaats door de kaft op het verkeerde been ben gezet omdat ik daardoor het idee had dat het een science fiction boek uit de jaren zeventig was. Het blijkt een roman uit de jaren tien te zijn.

Een verhaal waarin geschiedenis en artiesten uit de jaren zestig tot en met tachtig overduidelijk als achtergrond aanwezig zijn voor het neerzetten van de levens van drie hoofdpersonages die uiteindelijk alles met elkaar te maken krijgen. Het is allemaal een beetje te veel van het goede en na het lezen van de laatste bladzijden vroeg ik me af waar dit nou allemaal voor nodig was.

De schrijfstijl is makkelijk en bij tijd en wijle was het een echte page turner. Spannend en boeiend en toch laat het me met een leeg gevoel achter. Misschien is dat ook wel wat het boek wil meegeven, het leven dat geleefd wordt en uiteindelijk niets is.

Geen opmerkingen:

Lady Mechanika Vol 6 Sangre - M.M. Chen & Joe Benitez

In dit deel begint elk hoofdstuk met een proloog waarbij terug gegaan wordt naar een gebeurtenis in Mexico dat 500 jaar geleden heeft plaats...