woensdag 18 augustus 2021

Clarkesworld Magazine Issue 179 Augustus 2021

Het augustusnummer van Clarkesworld Magazine bevat zeven korte verhalen en vier non-fictie artikelen. En de website van Clarkesworld Magazine heeft een facelift gekregen, ik moet nog even wennen maar dat gaat vast snel lukken.

Het verhaal A Thousand Tiny Gods viel gelijk in de eerste regel al op omdat het zich afspeelt in het Koninkrijk Bahrein, een koninkrijk waar ik nog nooit van gehoord had en na opzoeken achterkwam dat het in het Midden Oosten ligt. Over Nadia Afifi, de auteur van dit verhaal, wordt gemeld dat zij in het Midden Oosten is opgegroeid. Een nogal groot gebied maar er zal vast een reden voor zijn dat het niet specifieker wordt benoemd.
De duizend kleine goden zijn nanobots die allerlei veranderingen in het menselijk lichaam kunnen bewerkstelligen. Eerst met name plastisch chirurgische ingrepen maar later wordt er ook onderzoek gedaan naar wat zij in het genezen van kanker kunnen betekenen. Dit laatste wordt echter door de politiek niet gefinancierd en de vrouw van een minister die dit wel probeert te doen, verdwijnt van het toneel. Heel boeiend om in science fiction te lezen over feminisme in het Midden Oosten.

Geen opmerkingen:

Lady Mechanika Vol 6 Sangre - M.M. Chen & Joe Benitez

In dit deel begint elk hoofdstuk met een proloog waarbij terug gegaan wordt naar een gebeurtenis in Mexico dat 500 jaar geleden heeft plaats...