vrijdag 9 augustus 2024

Clarkesworld Magazine Issue 213 June 2024

Het juninummer van Clarkesworld magazine bevat zeven korte science fiction/fantasy verhalen en vier non-fictie artikelen.

Our Chatbots Said "I Love You," Shall We Meet? geschreven door Caroline M. Yoachim gaat over een datingsapp dat de match baseert op alles wat er op internet te vinden is en de mensen zelf niets meer hoeven te doen. Bij een match kun je door KI gegenereerde chats lezen met je nieuwe liefde.
Interessant te bedenken hoe onze manier van een liefdespartner vinden veranderd is door de komst van internet en hoe dit in de toekomst door KI wellicht nog verder ontwikkelt.

Een wonderlijk verhaal wordt verteld in Artistic Encounters of a Monumental Nature geschreven door S.B. Divya.
Een provocatieve kunstenaarsgroep komt voor een raadsel te staan wanneer hun kunst mysterieuze reacties uitlokt zoals enorme replica's van bekende objecten op de meest vreemde locaties
zoals het Vrijheidsbeeld en de Eiffeltoren. Een zeer vermakelijk verhaal waarbij kunst als allerhoogste van een beschaving wordt gesteld, een thema naar mijn hart.

Carrie Vaughn schrijft in Himalia over een vrouw die na 15 jaar terugkeert naar de kolonieplaneet waar ze is opgegroeid en die nu ontruimd gaat worden omdat het niet meer voldoet. Zij gaat op zoek naar haar hartsvriendin van destijds. Deze verhouding wordt steeds meer uit de doeken gedaan door heen-en-weer te springen tussen toen en nu. Een manier die voor mij heel goed werkte waardoor ik heel goed de gebeurtenissen kon invoelen.

Nog meer interessante ideeën zijn te vinden in Bodies geschreven door Cat McMahan waarin mensen gekloond worden om als het origineel een orgaan of een ander deel van het lichaam nodig heeft dit van de kloon kan krijgen. Dit roept de vraag op wat een mens eigenlijk is.
En
Luc Diamants Off Track waarin een kind gaat staken door het op haar continu het te laten regenen omdat een ander kind met een biotechbeen niet mee mag doen met de sportdag. Heel sterk hoe het thema sport in onze tijd op deze manier wordt belicht.

Een zeer sterk nummer.

Geen opmerkingen:

Clarkesworld Magazine Issue 216 September 2024

Clarkesworld Magazine heeft deze september acht korte science fiction/fantasy verhalen en vier non-fictie artikelen. Tiffany Xue schreef het...