donderdag 15 augustus 2024

Clarkesworld Magazine Issue 215 Augustus 2024

Het augustusnummer van Clarkeworlds magazine bevat acht korte science fiction en fantasy verhalen en vier non-fictie artikelen.

Thomas Ha lijkt me een veelbelovend jong talent van wie ik nu vaker werk van in Clarkesworld Magazine vindt. In The Sort schetst hij een wereld waarin gemodificeerde mensen verboden zijn. Vader en gemodificeerde zoon gaan toch op pad omdat vader de zoon de wereld in zijn geheel wil laten zien. Een heel sterk beeld van hoe mensen oordelen en hoe uitsluiting werkt.

Timothy Mudie gooit het over een hele andere boeg. In Something Crossing Over, Something Coming Back is het de tijd van wapenstilstand in een langdurige oorlog. Spionage geschiet door het bewustzijn te wisselen met een vijand. Maar in plaats van 2 weken, verblijft de spion per ongeluk 1 jaar in het vijandige lichaam. Dit roept keuzevragen op zoals waar gaat hij zich aan hechten, wat gaat hij voor relaties opbouwen of helemaal niet? Interessant gegeven is ook dat er steeds meer herinneringen van het oorspronkelijke lichaam tot de spion gaat doordringen. 

En weer een heel ander verhaal heeft Rajeev Prasad geschreven met de titel Canyon Dance. Een alcoholist gaat ruimtereizen maken en werken op een van de kolonieplaneten waar hij God vindt om sober te blijven. Hij vindt ook een vrouw, krijgt een zoon maar valt zo nu en dan toch terug in zijn oude verslaving. Opmerkelijk is dat hij niet kiest om zich biologisch aan te laten passen zodat hij geen verslavingsgevoeligheid meer heeft. Als verslavingsgevoelige spreekt mij dit zeer aan. Het is de verslaving die juist maakt wie jij bent.

Geen opmerkingen:

Clarkesworld Magazine Issue 216 September 2024

Clarkesworld Magazine heeft deze september acht korte science fiction/fantasy verhalen en vier non-fictie artikelen. Tiffany Xue schreef het...