zaterdag 22 november 2014

Claymore Vol 25 Sword of the Dark Deep - Norihiro Yagi

Het vijfentwintigste deel en ik moet eerlijk toegeven dat ik een beetje uitgekeken raak op de gevechten tussen de Claymore en de monsters die als maar fantastischer en onmogelijk sterk worden.

Inhoudelijk valt er in dit deel weinig te beleven. Het gevecht tussen goed en kwaad heeft zich nog meer verhevigd en er wordt toegewerkt naar een enorme finale.

Een klein hoogtepuntje vond ik Lord Dae, een van mannen van de organisatie, die veel onmenselijke experimenten op zijn naam heeft staan. Hij wordt dodelijk getroffen terwijl hij aan het genieten was van het observeren van zijn creaties. Maar in plaats van gelijk te sterven, blijft hij nog een tijdje doorbabbelen en over zijn geweldige ontdekkingen opscheppen. Afschuwelijk en tegelijkertijd humoristisch, iets dat deze serie maar weinig in zich heeft.

Nog een paar delen en dan is het gedaan met deze serie. En wat mij betreft is het dan ook echt mooi geweest. Nu is het hopen op een bevredigend einde.

Geen opmerkingen:

Lady Mechanika Vol 6 Sangre - M.M. Chen & Joe Benitez

In dit deel begint elk hoofdstuk met een proloog waarbij terug gegaan wordt naar een gebeurtenis in Mexico dat 500 jaar geleden heeft plaats...