zaterdag 7 oktober 2017

#50books - 2017.40 Scheltema

In dit vijfde jaargang van #50books is het stokje van de oorspronkelijk initiatiefnemer Petepel overgenomen door Martha Pelkman die dit jaar de vragen stelt.
En de veertigste vraag van 2017 is:   
Welke boekenwinkel heeft jouw voorkeur?
 
Heel eerlijk gezegd heb ik een bloedhekel aan winkels en winkelen. Of het nu de dagelijkse boodschappen zijn of het noodzakelijk kwaad van kleding kopen, mij kun je er niet blij mee maken. 

Lang was daarop één uitzondering, namelijk de boekwinkel. Daar kon ik uren in rondzwerven, van boek naar boek, van plank naar plank, van verdieping naar verdieping. Lekker grasduinen en snuffelen aan al dat moois dat daar voor handen lag. Allemaal om nieuwe inspirerende ideeën voor het leven op te doen.

Alleen is er nu een tijd gekomen dat ik zoveel boeken heb gekocht die ik nog niet gelezen heb en dat het aanbod aan tekst via internet zo overweldigend groot is dat ik nooit meer kan lezen wat ik ook maar tot nu toe in mijn leven aan boeken en teksten gezien heb. En dat maakt dat ik een stuk minder hebberig ben geworden. Het komt dan ook eigenlijk nooit meer voor dat ik de stad in ga om eens een paar uur in een boekwinkel door te brengen.

Toch heeft een specifieke boekwinkel mijn voorkeur en dat heeft een heel eenvoudige reden: Mijn levensliefje werkt in Scheltema op het Rokin te Amsterdam. Daar kom ik dan ook regelmatig op donderdagmiddag om hem op te halen om snel samen wat te gaan avondeten voordat zijn verdere avonddienst verder gaat. En wanneer ik daar dan ben, kan ik het niet laten om een blik te werpen op de stapels boeken hier en daar. En ja, dan komt het nog wel eens voor dat ik niet alleen met een volle buik maar ook weer een nieuw boek thuiskom.

Geen opmerkingen:

Lady Mechanika Vol 6 Sangre - M.M. Chen & Joe Benitez

In dit deel begint elk hoofdstuk met een proloog waarbij terug gegaan wordt naar een gebeurtenis in Mexico dat 500 jaar geleden heeft plaats...