dinsdag 4 augustus 2020

Clarkesworld Magazine Issue 164 May 2020

In het meinummer van Clarkesworld Magazine 6 korte verhalen en vier non-fictie artikelen.

Altijd leuk om de Nederlandse Bo Balder in dit Amerikaanse tijdschrift aan te treffen. Dit keer met het verhaal Quantum Fish.We maken kennis met Havi die na het najagen van haar eigen carrière terugkeert bij haar eigen familie waar het nooit zo mee boterde en nu de spanning voelbaar blijft. Maar er is meer aan de hand. Zo spelen er ook klimaatissues en blijkt dit alles op een andere planeet af te spelen omdat de aarde door buitenaardse wezens vernietigd is. Kortom verschillende thema's vallen in elkaar in dit ook nog eens spannende verhaal.

The Language Sheath geschreven door de Chinese Regina Kanyu Wang en vertaald door Emily Jin en Regina Kanyu Wang liet mij als lezer weer eens nadenken over de verschillende talen die we spreken en hoe we elkaar nu eigenlijk begrijpen en verstaan. In dit verhaal zijn het moeder en zoon die alle twee verschillende talen spreken. Het is een vertaalapp die de zoon zijn moeder kan laten begrijpen maar de vraag is of dit dan nog wel zijn moeder is. Intrigerend wat mij betreft.

De Sri Lankse Vajra Chandrasekera schrijft in The Translator, at Low Tide over de generatie die de wereld vernietigde en niet meer beter gemaakt heeft. Dit wordt schuldbewust beschreven vanuit het oogpunt van iemand van die generatie. In onze tijd een angstaanjagend actueel verhaal.

Geen opmerkingen:

Lady Mechanika Vol 6 Sangre - M.M. Chen & Joe Benitez

In dit deel begint elk hoofdstuk met een proloog waarbij terug gegaan wordt naar een gebeurtenis in Mexico dat 500 jaar geleden heeft plaats...