zaterdag 3 april 2021

Clarkesworld Magazine Issue 172 January 2021

In het januarinummer van Clarkesworld Magazine kun je zes korte science fiction/fantasy verhalen lezen en vier non fictie artikelen.

In Intentionalities schrijft Aimee Ogden over een vrouw die om te overleven voor een bedrijf een kind krijgt en dit kind de eerste vijf jaar van haar leven opvoedt waarna ze het moet afstaan. Een hartbrekend verhaal dat wellicht dichter bij de werkelijkheid staat dan we denken.

De uit Trinidad en Tobago afkomstige R.S.A. Garcia heeft in dit nummer de ruimte gekregen om eenderde van het tijdschrift te vullen met het verhaal Philia, Eros, Storge, Agápe, Pragma.
Het beschrijft een kleine geschiedenis over wat uiteindelijk familie is, gehuld in een omgeving van oorlog, koloniën en een levenslange verbintenis tussen mensen en kunstmatige intelligentie.
Het menselijke werd me wel duidelijk en het verhaal is verder ook helder geschreven. Toch miste ik iets waar ik niet de vinger op kan leggen.

R. P. Sand gebruikt de jij-vorm in The Last Civilian, een vorm die ik steeds meer in korte verhalen tegenkom en me meestal stoort. Maar dit keer niet omdat het een duidelijke functie heeft.
Er woedt een oorlog tussen mensen en buitenaardse wezens op een onbekende planeet. Langzaam ontrolt wat de werkelijke achtergrond van deze oorlog is. Tegelijkertijd vindt er ook karakterontwikkeling plaats. Erg mooi voor een kort verhaal.



Geen opmerkingen:

Lady Mechanika Vol 6 Sangre - M.M. Chen & Joe Benitez

In dit deel begint elk hoofdstuk met een proloog waarbij terug gegaan wordt naar een gebeurtenis in Mexico dat 500 jaar geleden heeft plaats...