dinsdag 13 april 2021

Doctor Who Annual Starring Tom Baker as Doctor Who - BBC

   

Een mede Doctor Who fan schoof mij dit boek in handen om te lenen. Ik had geen idee wat het was. Er is zo ontiegelijk veel uitgebracht met de sticker Doctor Who erop dat je alles kunt verwachten. Dit is dan ook iets dat ik nog niet eerder tegen was gekomen.

Het boek is duidelijk gebaseerd op de vierde Doctor met als companion de eerste Romana. Het boek deed me denken aan de vroegere winterboeken van de Bobo of Okki. Het staat namelijk vol met korte verhalen waarbij de illustraties meer ruimte in beslag nemen dan tekst, verhalen in stripvorm, wetenswaardigheden over ruimtevaart en diverse puzzels en spelletjes. Deze afwisseling vond ik wel heel leuk.

Helaas zijn de verhalen niet heel erg sterk. Wel vermakelijk en wat mij betreft beter te pruimen dan sommige verhalen die nu in stripvorm worden uitgegeven. En de tekening zijn voor wat de Doctor betreft ook zeker fijn om naar te kijken. Dat geldt dan weer niet voor Romana. Ik heb echt tig keer heel goed moeten kijken om mij er van te verzekeren dat het om de eerste Romana ging en niet de tweede.

Opmerkelijk vind ik dat in dit boek nergens een naam van een van de makers genoemd staat. Alleen de BBC wordt genoemd maar wie de schrijvers, tekenaars en bedenkers van de inhoud van dit boek zijn, blijft een groot geheim. Ik vraag me af of tegenwoordig dat ook nog op deze manier zou worden uitgegeven of dat er dan wel meer aan auteursrechten gedaan wordt.

Een leuke, buitenissige (wat mijn ervaring betreft dan) uitgave. En fijn om eens mee kennis gemaakt te hebben.

 

Geen opmerkingen:

Lady Mechanika Vol 6 Sangre - M.M. Chen & Joe Benitez

In dit deel begint elk hoofdstuk met een proloog waarbij terug gegaan wordt naar een gebeurtenis in Mexico dat 500 jaar geleden heeft plaats...