zaterdag 3 april 2021

Clarkesworld Magazine Issue 173 February 2021

 

Clarkesworld Magazine van februari dit jaar bevat zeven korte science fiction/fantasy verhalen en vier non fictie artikelen. 

Monique Laban vertelt in The Failed Dianas over ouders die tot vijf keer toe hun dochter klonen omdat deze dochters telkens hun eigen richting kiezen en niet aan de verwachtingen van deze ouders voldoen. Interessant idee om op deze wijze verwachtingen van ouders en de behoeftes van kinderen te onderzoeken. 

Ray Nayler vertaalde van de Russische Anastasia Bookreyeva Terra Rasa. Best bijzonder want ik geloof dat ik nog niet vaker een Russisch verhaal in dit tijdschrift ben tegengekomen.
In dit verhaal worden de verschillende kanten van de menselijke aard belicht door middel van extreme omstandigheden zoals vuurstormen en tsunami's. De een wordt depressief, de ander juist heel zorgzaam voor anderen en een derde is alleen maar met zijn eigen heil bezig. Het is geschreven met een sterk realistisch gevoel en regelmatig kreeg ik het er benauwd van. Mooi wel.

De titel History in Pieces geeft precies weer wat Beth Goder heeft geschreven. Als lezer krijg je door een buitenaardse archivaris verscheidene puzzelstukjes voorgeschoteld met een nummer. Hierdoor kom je er achter dat deze geschiedenis niet in chronologische volgorde wordt voorgeschoteld.
Een redelijk kort verhaal dat werkt door deze manier van vertellen.


Geen opmerkingen:

Lady Mechanika Vol 6 Sangre - M.M. Chen & Joe Benitez

In dit deel begint elk hoofdstuk met een proloog waarbij terug gegaan wordt naar een gebeurtenis in Mexico dat 500 jaar geleden heeft plaats...