zaterdag 9 maart 2013

#50books - 2 Lezen, lezen, lezen

 #50books is een initiatief van Petepel waarbij elke week een nieuwe boekvraag gesteld wordt zodat wij, gretige lezers, erover kunnen nadenken/praten/grijnzen/bloggen.

De tweede vraag is: Welk boek krijg je maar niet uitgelezen, hoe vaak je er ook aan begint?

Een makkelijke vraag want zover als ik weet heb ik alle boeken uitgelezen waar ik in begonnen ben. Niet iets waar ik trots op ben trouwens. Het is meer dwangmatig dan dat het zinnig is.

Als kind las ik boeken die te moeilijk voor me waren. Toch vond ik het zonde om als ik er al tijd in gestoken had er nog mee te stoppen. Dus zelfs als het volledig onbegrijpelijk was, las ik door. Dan hoopte ik gaandeweg nog het licht te gaan zien maar dat is zelden gebeurd.

Het kan echter wel zijn dat een boek niet goed valt en dat ik deze een tijd opzij leg. Dan probeer ik het een jaar later nog eens. Het is zelfs wel eens voorgekomen dat pas bij de vierde poging ik de smaak te pakken kreeg en het boek wist te voltooien. Maar uitlezen zou ik het, hoe dan ook.

Hopelijk dat ik ooit in de toekomst nog eens kan zeggen een boek naast me neer te hebben gelegd en het daar ook te hebben gelaten.

4 opmerkingen:

Hermine zei

Het enige :boek dat ik nooit heb uitgelezen, ik weet niet of ik me moet schamen, De Avonden van
v.'t Reve, een keer of drie met tussenpozen van jaren geprobeerd, steeds weer weggelegd, maar het hoeft ook niet, zeg ik dan maar tegen mezelf, maar vreemd is het toch....

Niek zei

Hé Hermine, leuk je hier te zien.
Dat je niet door De Avonden heen komt, vind ik niet verbazingwekkend. Het sleept zich maar voort en voort maar daar gaat het dan ook over. Dus pak fijn een ander boek als het niets voor je is en geniet daarvan zou ik zo zeggen. ;-)

Ninia zei

Er is ook een stripversie van De Avonden. Getekend door Dick Matena. Misschien is dat iets voor je? :)

Niek zei

Hihi, de oplossing voor alles. Er zijn stripboeken die wiskunde uitleggen en je laten filosoferen of boeken van Shakespeare die in manga zijn uitgebracht. Jaja, het kan allemaal.

Doctor Who: The Twelfth Doctor Vol. 3: Hyperion - Robbie Morrison & George Mann

  Het begint met een gedegen spookverhaal met wat blijkt een wereldberoemd personage. Dit wordt gevolgd door The Hyperion Empire, het actiev...