Doorgaan naar hoofdcontent

#50books - 2 Lezen, lezen, lezen

 #50books is een initiatief van Petepel waarbij elke week een nieuwe boekvraag gesteld wordt zodat wij, gretige lezers, erover kunnen nadenken/praten/grijnzen/bloggen.

De tweede vraag is: Welk boek krijg je maar niet uitgelezen, hoe vaak je er ook aan begint?

Een makkelijke vraag want zover als ik weet heb ik alle boeken uitgelezen waar ik in begonnen ben. Niet iets waar ik trots op ben trouwens. Het is meer dwangmatig dan dat het zinnig is.

Als kind las ik boeken die te moeilijk voor me waren. Toch vond ik het zonde om als ik er al tijd in gestoken had er nog mee te stoppen. Dus zelfs als het volledig onbegrijpelijk was, las ik door. Dan hoopte ik gaandeweg nog het licht te gaan zien maar dat is zelden gebeurd.

Het kan echter wel zijn dat een boek niet goed valt en dat ik deze een tijd opzij leg. Dan probeer ik het een jaar later nog eens. Het is zelfs wel eens voorgekomen dat pas bij de vierde poging ik de smaak te pakken kreeg en het boek wist te voltooien. Maar uitlezen zou ik het, hoe dan ook.

Hopelijk dat ik ooit in de toekomst nog eens kan zeggen een boek naast me neer te hebben gelegd en het daar ook te hebben gelaten.

Reacties

Hermine zei…
Het enige :boek dat ik nooit heb uitgelezen, ik weet niet of ik me moet schamen, De Avonden van
v.'t Reve, een keer of drie met tussenpozen van jaren geprobeerd, steeds weer weggelegd, maar het hoeft ook niet, zeg ik dan maar tegen mezelf, maar vreemd is het toch....
Niek zei…
Hé Hermine, leuk je hier te zien.
Dat je niet door De Avonden heen komt, vind ik niet verbazingwekkend. Het sleept zich maar voort en voort maar daar gaat het dan ook over. Dus pak fijn een ander boek als het niets voor je is en geniet daarvan zou ik zo zeggen. ;-)
Ninia zei…
Er is ook een stripversie van De Avonden. Getekend door Dick Matena. Misschien is dat iets voor je? :)
Niek zei…
Hihi, de oplossing voor alles. Er zijn stripboeken die wiskunde uitleggen en je laten filosoferen of boeken van Shakespeare die in manga zijn uitgebracht. Jaja, het kan allemaal.

Populaire posts van deze blog

Conquistador - Johan Klein Haneveld

Op het blog Lalagè Leest trof ik een bespreking van Conquistador aan. Dubbel verrassend omdat dit niet het genre is waar Lalagè normaliter over schrijft én het een science fiction verhalenbundel is van de hand van een Nederlandse auteur. Sinds mijn tienerjaren lees ik regelmatig science fiction waarbij opvalt dat het meeste uit de Angelsaksische wereld komt. Dus dit boek kon ik niet laten liggen.

Het was wel heel erg wennen om allerlei technische termen in het Nederlands te zien staan. Ik ben zo gewend ze in het Engels te horen (in televisieseries of films) en te lezen dat dit Nederlands me zelfs liet haperen tijdens het lezen. In het Nederlands klinkt zo'n heel gave ruimteaandrijving bijna kinderachtig. Grappig wat taal en gewenning kunnen doen.

Iets anders is de vormgeving. De letters van de titel op de voorkant en de cijfers van de bladzijdenummers hebben een typisch zeventigjaren science fiction uiterlijk. Tenminste dat is wat het bij mij oproept. Het lijkt erop dat de vormge…

#50books 2016.28 Zomerleeswensenlijstje

In deze vierde jaargang van #50books is het stokje van de oorspronkelijk initiatiefnemer Petepel overgenomen door Hendrik-Jan die dit jaar de vragen stelt.
En de achtentwintigste vraag is: Wat is jouw vakantielijstje?
Het is wel zo dat ik meer boeken lees tijdens de vakantie dan tijdens werkweken maar ik spaar er geen boeken voor op. Dus dan wordt de vraag voor mij eerder wat ik denk in augustus te willen lezen. En daarmee werp ik een blik op mijn plankjes met ongelezen boeken.

Als eerste valt dan mijn oog op The View From The Cheap Seats geschreven door Neil Gaiman.

Neil Gaiman is bekend geworden door zijn briljante fantasie die hij zijn vrije gang heeft laten gaan in verschillende soorten genres, denk aan science fiction, fantasy, sprookjes en vormen, denk aan graphic novel, prentenboek, volwassen roman.
In dit boek staan juist de stukken die juist niets met fantasie te maken hebben maar zijn mening verwoord over een uiteenlopend aantal onderwerpen.

Ik ben heel erg benieuwd of de ma…

BAM - Jelle Brandt Corstius

Dit boek heb ik in zijn geheel in de trein gelezen en achteraf gezien is dat ook de beste plek om dit te lezen.

Jelle Brandt Corstius bezoekt samen met twee artistieke vrienden die plek op aarde waardoor hij als kind geobsedeerd was geraakt bij het staren in de Bosatlas. En die plek was Siberië waar hij zich voornamelijk per trein doorheen laat vervoeren.

Wat me raakt is hoe hij de Russische mentaliteit die behoorlijk van de Nederlandse afstaat, beschrijft en deze ook omarmt in de tijd dat hij in Siberië is. Zich nog even zorgen maakt over of zijn vrienden het wel aankunnen maar dan ziet dat ook zij er de lol wel van inzien als ze uit een hotelkamer worden gezet omdat een ander meer betaalt. Dit is de manier waarop je als mens de hele aarde kunt bereizen, aansluiten bij de mentaliteit die daar heerst hoe ongelooflijk deze ook in onze ogen lijkt te zijn. Ik kan met recht zeggen dat ik er wijzer van geworden ben.

Daarnaast is het boek ook schitterend weergegeven wat lay out betreft waarb…