zondag 16 augustus 2020

Seven Deadly Sins - Neil Gaiman, Alan Moore en anderen

 

De zeven doodzonden: hoogmoed, afgunst, vraatzucht, begeerte, woede, hebzucht en luiheid. Ieder in een strip met hoge intelligentie en slimme humor uitgedrukt. Ieder door een unieke auteur beschreven en een bijpassende tekenaar vormgegeven.

Mijn lievelingsauteurs Neil Gaiman en Alan Moore namen respectievelijk luiheid en begeerte voor hun rekening en beiden hebben mij absoluut niet teleurgesteld. Maar ook met de andere vijf strips heb ik mij kostelijk vermaakt.

Iedere strip afzonderlijk geven mij het gevoel iets uit een ondergrondse beweging te lezen of uit de alternatieve hoek. En daarbij heb ik ook het idee dat mij nogal wat opmerkingen of verwijzingen ontgaan. Maar desondanks blijft er nog heel veel over om wel bewust van te kunnen genieten.


2 opmerkingen:

erikschrijft zei

Hoi Niek, wat is de hoofdzonde waar jij het meeste last van hebt? Bij mij is het vraatzucht op de voet gevolgd door luiheid. De overige vijf vallen bij mij wel mee denk ik. Groetjes, Erik

Niek zei

Leuk vraag, Erik. Vraatzucht staat bij mij ook ver bovenaan. En dan inderdaad luiheid maar de andere vijf, net zoals bij jou, heb ik niet echt heel duidelijk.

Gezinsverpakking - De Chabotten

Voor ik dit boekenweekgeschenk ging lezen, luisterde ik naar de podcast Nooit meer Slapen waarin de familie Chabot over dit boekje geïntervi...