vrijdag 29 maart 2013

#50books - 8 Kostbare leestijd


 #50books is een initiatief van Petepel waarbij elke week een nieuwe boekvraag gesteld wordt zodat wij, gretige lezers, erover kunnen nadenken/praten/grijnzen/bloggen.

De achtste vraag is: Hoeveel tijd lees je gemiddeld per week?

Altijd veel en veel minder dan ik zou willen. Boeken kopen gaat sneller dan ze lezen en een herlezer als ik heeft dan ook nog het euvel om meer dan eens door alle bladzijden te willen gaan. Dus het plankje ongelezen boeken blijft groeien (maar dat is een heel ander onderwerp).

De grootste boosdoener die mij van het lezen van boeken houdt, is de computer met internet. Dan is het nog heel even hier op klikken en nog heel even daar kijken waarna het opeens een uur later is. Foetsie die kostbare leestijd.

Aan de andere kant lees ik de hele dag. Overal zijn letters zowel in als buitens huis. Een briefje hier, een verkeersbord met waarschuwing daar, het houdt niet op. Ik heb dan ook nog moeite om letters niet te gaan lezen. Zo zijn films met ondertiteling eigenlijk zonde omdat die letters toch weer trekken, ook al versta ik het best wel.

Even terug naar hoeveel tijd ik nu werkelijk besteed aan het lezen van boeken. Ik vrees dat dit gemiddeld bij elkaar toch niet veel meer dan een uur per dag is en wellicht in het weekend iets meer. Dus dan wordt dat zo'n acht uur per week. Treurig weinig.
Daarom heb ik me nu weer eens voorgenomen om wat vaker het internet het internet te laten en me op mijn bed met een boek terug te trekken. Het lukt me redelijk maar het is wel zaak me er bewust toe te zetten anders is het zo weer 'oeps, is het alweer tijd om te gaan slapen en ik had nog wel even willen lezen'.

2 opmerkingen:

Ninia zei

Leuke foto :)

Niek zei

Dank je. Ik hoopte dat iemand het zou opvallen. En zie, op jou kan ik altijd rekenen.

Gezinsverpakking - De Chabotten

Voor ik dit boekenweekgeschenk ging lezen, luisterde ik naar de podcast Nooit meer Slapen waarin de familie Chabot over dit boekje geïntervi...