zondag 8 november 2015

#50books - 2015.42 Laat Nederland Lezen

In deze derde jaargang van #50books is het de oorspronkelijk initiatiefnemer Petepel die de vragen stelt.

En de tweeenveertigste vraag is:
Zijn jullie bekend met Nederland leest, en zo ja, wat vinden jullie ervan?

http://www.bibliotheekdenhaag.nl/Artikelen/Schrijfwedstrijd-Nederland-Leest.htm
Heb het niet nagezocht maar ik dacht dat in deze #50books-serie we deze vraag al eens in een soort gelijke vorm gehad hebben. Dat geeft niets want een mening kan in een jaar makkelijk veranderen.

Wat ik me zeker wel kan herinneren zijn de goedkope druk uitgegeven boeken van bekende Nederlandse literaire werken die bij mijn moeder op tafel lagen. Dit waren de uitgedeelde boeken van Nederland Leest. Zij was nog altijd lid van de bieb terwijl ik dat al vele jaren niet meer ben (omdat ik mijn gekochte boeken al niet eens uit krijg gelezen). Die zeer goedkope uitgave stootte mij wel af, het had iets sjabbie-achtigs op een negatieve manier. Ik snap wel dat iets gratis niet op luxe papier kan worden afgedrukt maar als iets er zo aftands uitziet dan trekt het ook niet aan om te gaan lezen.

Het idee op zich vind ik prima. Elke manier om meer mensen aan het lezen te krijgen is alleen maar aan te moedigen. Soms wordt daarmee nog wel eens de plank misgeslagen maar niet geschoten is altijd mis (om er maar eens een paar uitdrukkingen in te gooien).

1 opmerking:

Ninia zei

Het zijn vaak wel lekker dunne boekjes voor in de trein. Maar meestal ook een kleine letter, dat is dan weer minder.

Doctor Who: The Thirteenth Doctor #1 A New Beginning - Jody Houser, Rachael Stott & Enrica Eren Angiolini

  Slechts 41 bladzijden (met voorkant meegerekend) dus duidelijk een opmaat voor meer, veel meer avonturen, ook gezien het hoge cliffhanger ...