zondag 1 november 2015

Claymore Vol 26 A Blade from Far Away - Norihiro Yagi

Het een-na-laatste deel van een serie die in 2001 gestart is. Zelf ben ik in 2007 aan deze serie begonnen en liep langzaam in tot het moment kwam dat ik op elk nieuw deeltje een half jaar moest wachten. In 2013 heb ik nog eens alle voorgaande deeltjes opnieuw gelezen omdat ik de draad volledig kwijt was geraakt. Er was te veel tijd verstreken voor mijn geheugen om alle gezichten en namen te kunnen herkennen en bij het herlezen ben ik dan ook met aantekeningen maken begonnen zodat het voor het leesplezier niet elke keer opnieuw nodig was om alles te herlezen.

Zelfs mét aantekeningen was het wel even inkomen. In dit deel wordt er duidelijk naar een einde toe gewerkt waarbij onder andere hoofdrolspelers vanaf het allerprilste begin van de serie bij elkaar komen in een enorm gevecht. Daarbij komt Clare, die altijd een zwakkere Claymore is geweest maar wonderlijke gave schijnt te bezitten, van zichzelf ook nog weer eens het een en ander te weten.
Naast al die vechtscènes die nog steeds na al die deeltjes langs mij heengaan, zijn dit soort inhoudelijke en meer persoonlijke scènes meer waar ik voor ga. En het is de moeite waard gebleken tot nu toe.


Het laatste deel staat al in mijn kast te wachten. Zal het tegenvallen? Zal het zo indrukwekkend zijn dat ik alles in een keer nog eens wil lezen? Het kan allemaal. Ik laat eerst dit deeltje nog even op zijn plaats vallen en dan is het tijd voor de finale.

Geen opmerkingen:

Lady Mechanika Vol 6 Sangre - M.M. Chen & Joe Benitez

In dit deel begint elk hoofdstuk met een proloog waarbij terug gegaan wordt naar een gebeurtenis in Mexico dat 500 jaar geleden heeft plaats...