zaterdag 14 november 2015

Clarkesworld Magazine Issue 110 November 2015

In het novembernummer van Clarkesworld zeven science fantasy verhalen waarvan er een van oorsprong Chinees en de rest Angelsaksisch.
In de non-fictie artikelen onder andere een interview met de schrijver Fran Wilde en een zeer lezenswaardig artikel over hedendaagse Chinese science fiction in de rap veranderende Chinese maatschappij. Another Word: Chinese Science Fiction and Chinese Reality is geschreven door Liu Cixin en vertaald doorKen Li.

Het verhaal dat er dit keer voor mij uitsprong was So Much Cooking geschreven door Naomi Kritze. In eerste instantie vond ik het wat flauw. Het is geschreven in de vorm van een aantal blogposts. Dat leek heel even leuk te zijn maar na een aantal recepten te hebben voorgeschoteld gekregen, iets waar niet mijn interesse ligt, was het wel even doorbijten. Maar dat wierp een stuk verderop wel zijn vruchten af. 
Door het uitbreken van een pandemie blijven steeds meer mensen alleen nog in hun huizen en wordt voedsel steeds schaarser. Wat kun je dan nog voor maaltijd in elkaar draaien? In de blogs wordt eerst tussen de regels door maar later ook direct de wanhoop duidelijk. Verrassend hoe een verhaal dat in het begin niet gelijk grijpt toch zo'n indruk kan achterlaten door het vervolg. 

Geen opmerkingen:

Lady Mechanika Vol 6 Sangre - M.M. Chen & Joe Benitez

In dit deel begint elk hoofdstuk met een proloog waarbij terug gegaan wordt naar een gebeurtenis in Mexico dat 500 jaar geleden heeft plaats...