maandag 17 oktober 2016

An Honest Answer and other Stories - Neil Gaiman, Brian Talbot & Dave McKean

In een Humble Bundle van vorig jaar waren allerlei exoten van Neil Gaiman verzameld.  An Honest Answer and Other Stories is daar een van.

Het bestaat uit slechts 12 bladzijden (de voorkant meegerekend) waarin drie strips zijn weergegeven.
Het eerste An Honest Answer is typisch Neil Gaiman. Een kort verhaal over de vraag waar de auteurs hun ideeën vandaan halen. Getekend met Neil Gaiman zelf herkenbaar in de hoofdrol van de verteller.
Het tweede verhaal is van Dave McKean met zijn prachtige techniek van fotobewerking. In Villanelle wordt een sfeerimpressie van een voorbije gebeurtenis weergegeven. Tenminste dat is wat ik er in zie.
En dan als laatste From Homogenous to Honey. Een maatschappijkritische strip waar Mark Buckingham geïnkt heeft. Zal dat dezelfde Mark Buckingham zijn als van Fables? Lijkt me wel en dan heel jong.

Want al deze strips zijn uit de jaren tachtig. Aan de onderwerpen en de uitwerking is wel te zien hoe jong alle artiesten waren. Geen hoogstandjes maar wel zeer vermakelijk.

Geen opmerkingen:

Lady Mechanika Vol 6 Sangre - M.M. Chen & Joe Benitez

In dit deel begint elk hoofdstuk met een proloog waarbij terug gegaan wordt naar een gebeurtenis in Mexico dat 500 jaar geleden heeft plaats...