zaterdag 18 januari 2014

Chobits Volume 3 of 8 - CLAMP

Het was al even geleden dat ik het vorige deel had gelezen. De email van de hoofdpersoon aan zijn beste vriend waarmee dit deel begint waarin hij de stand van zaken weergeeft, was dan ook zeer welkom om mijn geheugen weer even op te frissen. Creatieve manier van een samenvatting geven van het voorafgaande.

In dit deel wordt zo goed als niets van het mysterie rondom de Chobits weggegeven. Toch is het ontzettend spannend om te zien hoe de verschillende personages zich verder ontwikkelen.

Naast de bekende setting van de wereld van Hideki en Chi, zijn persocom, is er ook weer de wereld van de boekenreeks The City with no People waar nieuwe delen aan bod komen. Deze boeken laat Hideki steeds meer zich afvragen waarom er is gekozen om persocoms zoveel op mensen te laten lijken. Dit raakt aan het thema van de intelligente machines die wellicht een bedreiging voor de mensheid kan zijn, het Frankensteinsyndroom.

Zijdelings maak je als lezer ook kennis met een jongen en een meisje die alle ontwikkelingen rondom Chi lijken te observeren tot er een teken gaat komen dat ze in actie moeten komen. De jongen verzucht een keer dat hij hoopt dat het nooit zo ver zal komen maar dat roept natuurlijk om vervolg.

De wonderlijke wereld van Chobits blijft magisch, erotisch, humoristisch en spannend. Er is geen twijfel dat ik deze reeks helemaal ga lezen.

Geen opmerkingen:

Lady Mechanika Vol 6 Sangre - M.M. Chen & Joe Benitez

In dit deel begint elk hoofdstuk met een proloog waarbij terug gegaan wordt naar een gebeurtenis in Mexico dat 500 jaar geleden heeft plaats...