maandag 27 september 2021

Clarkesworld Magazine Issue 180 September 2021

Het septembernummer van Clarkesworld Magazine heeft opmerkelijk veel Amerikaanse verhalen terwijl juist Neil Clarke in zijn artikel Editor's Desk: Ten+ Years of Translation wijst op het heugelijk feit dat tien jaar geleden het eerste vertaalde science fiction verhaal in dit tijdschrift is gepubliceerd. En het zijn precies deze vertalingen uit niet Engelssprekende gebieden die mij zo aanspreken.
Van de zeven korte verhalen komt er een uit China en een uit Engeland. Daarnaast zijn er vier non-fictie artikelen in dit nummer te vinden.

The Winter Garden is geschreven door Regina Kanyu Wang en uit het Chinees vertaald door Emily Jin. Een heerlijk science fiction verhaal waarin wetenschappers een manier gevonden hebben om naar een alternatief universum te reizen. De hoofdpersoon heeft in haar leven alleen maar verkeerde beslissingen genomen en wil graag in contact komen met zichzelf die andere beslissingen heeft genomen. Echt een geweldig idee om het thema wat als... uit te werken.

Geen opmerkingen:

Lady Mechanika Vol 6 Sangre - M.M. Chen & Joe Benitez

In dit deel begint elk hoofdstuk met een proloog waarbij terug gegaan wordt naar een gebeurtenis in Mexico dat 500 jaar geleden heeft plaats...