maandag 24 juni 2013

#50books - 20 Rode oortjes


#50books is een initiatief van Petepel waarbij elke week een nieuwe boekvraag gesteld wordt zodat wij, gretige lezers, erover kunnen nadenken/praten/grijnzen/bloggen.

De twintigste vraag is: Welke boeken lees je stiekem omdat je je er eigenlijk voor schaamt?


Eerlijk gezegd geen enkele. Het is eerder andersom.

Wanneer ik met de trein reis of in een wachtkamer zit en mijn boek tevoorschijn haal, hoop ik altijd dat er iemand is die probeert te ontdekken welk boek ik in handen heb.

Daarbij ben ik dan niet te beroerd om de kaft op zo'n manier te houden dat nieuwsgierigen ook de gelegenheid krijgen om te zien welke titel het is.

In het openbaar lezen verhoogt vaak mijn bewustzijn van het boek dat ik in handen heb en wat ik van dat boek vind. Het is met name bij manga dat ik de neiging krijg om aan mensen te willen gaan uitleggen wat daar nu zo boeiend aan is en de vaak seksistische tekeningen ook humoristisch zijn in hun overdrijving.

Als je me echter met rode oortjes aantreft, zal dat niet van schaamte zijn maar van opwinding en plezier.

4 opmerkingen:

Ninia zei

Ik dacht wat een rare oren, ze staan ondersteboven, maar ik zie dat het duivelsoren zijn. Nooit geweten dat de oren van duivels ondersteboven zitten.
Grappig dat jij zo graag wil dat anderen zien wat jij leest. Ik heb dat niet in de trein, heb in het verleden er zelfs wel eens kaftpapier omheen gedaan zodat niemand het ziet. Op reis heb ik nu een e-reader, dus dat probleem is opgelost :)
Tip: verhoogt

Niek zei

Dank voor de tip! :-)

Door deze vraag ben ik er achter gekomen dat mensen een e-reader juist fijn vinden omdat anderen niet kunnen zien wat men leest of graag zouden willen dat op de achterkant te zien is wat ze lezen.
Waar we met zijn allen al niet mee bezig zijn terwijl het natuurlijk om het boek zelf zou moeten gaan.

Ninia zei

Ik lees ook wel klachten van nieuwsgierige medereizigers die de e-reader heel vervelend vinden ;)

Niek zei

Hahahahahaha. Die is ook heel leuk.

De Pest - Albert Camus

Ik denk dat ik begin twintig was dat ik Narziss en Goldmund van Hermann Hesse en De Pest van Albert Camus las. Vele jaren stonden deze boeke...