zaterdag 20 februari 2016

Clarkesworld Magazine Issue 113 February 2016


Tussen de zes fictie verhalen in Clarkesworld magazine van deze maand geen vertaling. De editor Neil Clarke belooft dat dit in een volgend nummer goed gemaakt gaat worden met twee vertalingen. Ik hoop van harte dat het lukt want het zijn deze vertalingen die mij in de eerste plaats mijn belangstelling hebben gewekt naar dit tijdschrift.

Maar dat wil niet zeggen dat het alleen maar Angelsaksische verhalen zijn. That Which Stands Tends Toward Free Fall door de Thaise Benjanun Sriduangkaew is redelijk snel te herkennen als zijnde van een andere cultuur door alleen de namen die gebruikt worden. Een verhaal over de vrouwenliefde in oorlogstijd maar dan in een science fiction setting. Ik vond het wel aardig maar het heeft me niet echt gegrepen.

Zoals eigenlijk alle verhalen uit dit februarinummer. Niet dat het me verveelde maar het enthousiasme dat het vorige nummer bij me opriep, heeft geen enkel verhaal in dit nummer kunnen doen.



In the Midst of Life door Nick Wolven en Blood Dauber door Ted Kosmatka en Michael Poore zijn recht toe recht aan verhalen die op aarde in het hier en nu spelen. Zeker vermakelijk en zeker het lezen waard. Alleen heeft het niet net dat extra's. Zelfs Mercurial door Kim Stanley Robinson, een science fiction Sherlock Holmes, kon me dat gevoel niet geven. Opmerklijk omdat ik deze schrijver door dit blad heb leren kennen en zelfs daardoor een boek van hem heb gelezen.

Het kan niet elke maand de hoofdprijs zijn, zal ik dan maar denken.


Geen opmerkingen:

Lady Mechanika Vol 6 Sangre - M.M. Chen & Joe Benitez

In dit deel begint elk hoofdstuk met een proloog waarbij terug gegaan wordt naar een gebeurtenis in Mexico dat 500 jaar geleden heeft plaats...