zaterdag 31 december 2016

Girl Genius 7: Agatha Heterodyne and The Voice of the Castle - Phil & Kaja Foglio

Deze serie blijf ik zo enorm sterk vinden omdat het hoofdpersonage Agatha Heterodyne als maar blijft groeien. En zoals het er naar uitziet, is zij nog lang niet uitgegroeid.

Zij zoekt, vindt en betreedt het kasteel Heterodyne in Mechanicsburg waarvan het verhaal te ronde gaat dat alleen dé erfgenaam dit kasteel kan betreden en commanderen. Ieder ander wordt door het kasteel onderworpen, voor eigen genoegen gebruikt en hoogstwaarschijnlijk gedood. Dit is ook waarom zoveel criminelen aan het kasteel gevoerd worden.
En zo gaat het maar door en door. Klaus in het ziekenhuis die voortdurend met aanslagen bedreigd wordt, Gilgamesh die zichzelf versteld doet staan met vijanden verslaan. En wat te denken van die andere vrouw die beweert dé erfgenaam te zijn. Alles blijft in elkaar grijpen en als lezer word je van tijd tot tijd ook nog van een stukje geschiedenis voorzien zodat je alle gebeurtenissen ook goed kan blijven volgen.

Dit keer werd het verhaal onderbroken door een op zichzelf staand vervolgverhaal genaamd Radio Theater Break: Revenge of the Weasel Queen. Een erg grappig verhaal vooral en door zijn luchtigheid voor tussendoor zeker niet te versmaden. 

Geen opmerkingen:

Lady Mechanika Vol 6 Sangre - M.M. Chen & Joe Benitez

In dit deel begint elk hoofdstuk met een proloog waarbij terug gegaan wordt naar een gebeurtenis in Mexico dat 500 jaar geleden heeft plaats...