maandag 13 mei 2013

Joe Hill's The Cape - Jason Ciaramella & Zach Howard


Een graphic novel gebaseerd op een kort verhaal van Joe Hill, de auteur van onder andere de rillingswaardige serie Locke & Key. Dus dat dit verhaal ook niet een en al rozengeur en maneschijn is, was voor mij geen verrassing.

Het eerste hoofdstuk is precies van de hoge kwaliteit die ik van Joe Hill ken. Onverwachtse gebeurtenissen waarbij de keuze door de hoofdpersoon voor het kwaad tot in het absurde wordt doorgedreven.

Helaas zijn de vier delen daarna een meer uitsmeren van dit idee. Ik weet niet of dit ligt aan de vorm waarin dit verhaal gegoten is namelijk de comic. Vaak worden in vijf losse delen het verhaal uitgebracht en vervolgens bij elkaar in een album uitgegeven met al dan niet een harde of zachte kaft. Ik ken het oorspronkelijke verhaal van Joe Hill niet dus hoe Jason Ciaramella dit verder naar deze vorm heeft geschreven, is mij onbekend.
Voor de inhoud van het verhaal had het ook in nog twee delen gekund waarbij het dan meer to the point zou zijn geweest.

De tekenstijl van Zach Howard heeft voor mij weinig bijzonders. Hij werkt met stippeltjespatronen als schaduwen waardoor ik in het begin wel wat werd afgeleid. Mensen met ver openstaande mond krijgen een wel heel volledig gebit en laat de figuren opeens anders overkomen dan daarvoor. Voor de tekeningen zou ik dit verhaal niet lezen al zijn ze ook niet slecht.

Het is het pure Joe Hill's element waardoor het verhaal sterk is en de rillingen over mijn rug deden lopen. Toch eens op zoek of ik dat korte verhaal van hem kan vinden.

Geen opmerkingen:

Lady Mechanika Vol 6 Sangre - M.M. Chen & Joe Benitez

In dit deel begint elk hoofdstuk met een proloog waarbij terug gegaan wordt naar een gebeurtenis in Mexico dat 500 jaar geleden heeft plaats...