dinsdag 16 juni 2015

Fables Vol. 21: Happily Ever After - Bill Willingham, Matthew Sturges & Mark Buckingham


Het einde van deze fabuleuze serie nadert en dit deel wint daar geen doekjes om. Met een titel als Happily Ever After en bijna elk hoofdstuk eindigend met een paar bladzijden waarop het laatste verhaal van een van de fabels te zien is, weet je als lezer dat er geen houwen meer aan is.

Maar de serie zal niet eindigen voordat de verhaallijn die alweer enige delen geleden is ingezet, wordt afgemaakt. Hierbij verliezen enkele geliefde personages het leven, alhoewel je bij Fables nooit weet of een karakter nog eens terugkeert in een andere vorm dan we gewend zijn. Door 'het laatste verhaal van ...' weet je dat bepaalde fabels het zeker wel overleven maar dat kan de pret niet drukken. Spanning genoeg.

Want in dit deel wordt onthuld hoe het komt dat Snow White and Rose Red elkaar zo naar het leven staan, ook al willen ze wel vredelievende zusjes zijn. De bloedlust springt van de laatste pagina's dus dat gaat nog wat worden in het aller- allerlaaste deel 22.

Geen opmerkingen:

Lady Mechanika Vol 6 Sangre - M.M. Chen & Joe Benitez

In dit deel begint elk hoofdstuk met een proloog waarbij terug gegaan wordt naar een gebeurtenis in Mexico dat 500 jaar geleden heeft plaats...