zaterdag 7 december 2013

#50books - 44 strips om te lachen

#50books is een initiatief van Petepel waarbij elke week een nieuwe boekvraag gesteld wordt zodat wij, gretige lezers, erover kunnen nadenken/praten/grijnzen/bloggen.

De vierenveertigste vraag is: Welk boek heeft je onlangs nog hardop aan het lachen gebracht?















Bovenstaande afbeeldingen zijn het resultaat van een kleine greep naar Nederlandse striptekenaars die in staat zijn om in een enkele bladzijde en/of een enkel plaatje een zo'n scherpe analyse van de absurditeit van het bestaan weer te geven dat ik niet anders kan dan in lachen uitbarsten. Vaak zit dit in de onverwachtsheid van dat wat gepresenteerd wordt. Net even het leven belichten vanuit een andere hoek dan gebruikelijk.
Barbara Stok, Maaike Hartjes en Flo de Goede doen dit door middel van de gebeurtenissen in hun eigen bestaan met ons te delen. Michiel Wijdeveld laat ons bekende dagelijks taferelen zien met een absurde invalshoek.
Bij strips is het de tekst die het beeld versterkt en meestal te grap maakt. Maar zonder de sublieme tekeningen zou de grap nooit zo sterk zijn en mij niet het onvermijdelijk hoorbare plezier over mijn lippen laten komen.

Geen opmerkingen:

Lady Mechanika Vol 6 Sangre - M.M. Chen & Joe Benitez

In dit deel begint elk hoofdstuk met een proloog waarbij terug gegaan wordt naar een gebeurtenis in Mexico dat 500 jaar geleden heeft plaats...