maandag 18 mei 2015

#50books - 2015.20 Doe mij maar Science Fantasy

In deze derde jaargang van #50books is het de oorspronkelijk initiatiefnemer Petepel die de vragen stelt.

En de twintigste vraag is:

Welke genre(s) lees jij tegenwoordig (nog steeds)?

http://www.huffingtonpost.com/ryan-scott/i-heart-sf-how-a-communit_b_5375524.html
Als tiener en twintiger smulde ik van literatuur. Het maakte niet uit van waar uit de wereld het kwam of uit welke tijd, ik las het allemaal.

Langzaam sloop de belangstelling voor fantasy erin en ook wel voor science fiction. Vooral het zelf steeds makkelijker in de oorspronkelijke taal, zo goed als altijd in het Engels, te kunnen lezen, maakte de keuze aan auteurs nog groter.

En toen kwam ik in aanraking met Michael Moorcock. Geen pure fantasy en ook niet alleen science fiction. Ergens zag ik dat zijn stijl Science Fantasy wordt genoemd en dat vind ik wel een heel treffende beschrijving voor dit genre. Sindsdien noem ik dit dan ook mijn lievelingsgenre.

De vele aanverwante genres van Science Fantasy lees ik ook nog steeds graag. En dan met name in graphic novels kan ik de literaire fantasy heel erg waarderen.

Een nadeel is dat het allemaal wel heel erg Angelsaksisch georiënteerd is. Dat is ook de reden dat ik het digitale tijdschrift Clarksworld Magazine via Patreon steun. Dit tijdschrift publiceert naast oorspronkelijk Engelstalige science fantasy verhalen ook vertalingen uit allerlei verschillende Aziatische landen zoals Korea, China en Japan maar ook uit India en Europa. Dit maakt het genre nog rijker dan het al is.

2 opmerkingen:

woordenaar zei

Grappig, ik ben ook van de SF, maar dan meer van de harde SF.

Niek zei

Ha, maar die kan ik ook heel erg waarderen.

Gezinsverpakking - De Chabotten

Voor ik dit boekenweekgeschenk ging lezen, luisterde ik naar de podcast Nooit meer Slapen waarin de familie Chabot over dit boekje geïntervi...