zondag 24 mei 2015

#50books - 2015.21 Een vraag die geen vraag is

In deze derde jaargang van #50books is het de oorspronkelijk initiatiefnemer Petepel die de vragen stelt.

En de eenentwintigste vraag is:

Wat vind jij van het voorstel om de openbare bibliotheek af te schaffen?
http://www.lesbischlezen.nl/index.php/nieuws/703-bieb-dicht

Dit voorstel kwam ik tegen op Twitter en dacht dat iemand de VVD zwart probeerde te maken door dit soort hele vreemde opmerkingen onder hun naam de wereld in te helpen. Dat het ook maar een moment een serieuze gedachte kon zijn, kwam bij mij niet op.

Later kwam ik de opmerking nog eens via een andere weg tegen en ben nu wel verder gaan lezen. Door mijn gebrek aan inlevingsvermogen kan ik er met mijn kop niet bij dat het afschaffen van de openbare bibliotheek een serieuze vraag is. Het opzettelijk cultureel, intellectueel en sociaal verarmen van je land? In mijn wereld kan het niet eens een vraag zijn.

2 opmerkingen:

Ninia zei

Ze zijn er al hard mee bezig. (ervaringen van een vrijwilliger uit Driebergen)

Unknown zei

Het kan niet waar zijn: het is vast een proefballonnetje dat is geknapt in het hoofd van een VVD'er die iets te diep in het glaasje heeft gekeken en heeft gedacht dat internet altijd zal blijven bestaan en veilig zal zijn voor boeken. Het is vast een nachtmerrie, een nare droom, een zure oprisping.

De Pest - Albert Camus

Ik denk dat ik begin twintig was dat ik Narziss en Goldmund van Hermann Hesse en De Pest van Albert Camus las. Vele jaren stonden deze boeke...