maandag 8 augustus 2016

#50books 2016.32 Lezen, lezen, lezen (2)

In deze vierde jaargang van #50books is het stokje van de oorspronkelijk initiatiefnemer Petepel overgenomen door Hendrik-Jan die dit jaar de vragen stelt.

En de tweeëndertigste vraag is:
Ben je weleens gestopt met lezen omdat het boek je gewoon niet boeide?


Deze vraag deed mij gelijk vermoeden dat ik deze al eens eerder beantwoord had. En na lang graven kwam ik bij de tweede vraag die Peter Pellenaar ooit gesteld heeft in deze #50books-reeks. De vraag luidde destijds: Welk boek krijg je maar niet uitgelezen, hoe vaak je er ook aan begint?
Net wat anders geformuleerd maar voor mij levert dat wel het zelfde antwoord op.

Mijn antwoord uit 2013 kun je hier vinden.

En na al die jaren is het nog steeds niet voorgekomen dat ik gestopt ben met een boek omdat het niet boeide.

Wel heb ik inmiddels de ervaring bij een kort verhaal dat ik tijdens het lezen daarvan, er weinig van begreep en toch door bleef lezen. Dit heb ik beschreven in mijn blogpost over Clarkesworld Magazine van juni dit jaar bij het verhaal The Sentry Branch Predictor Spec: A Fairy Tale geschreven door John Chu. En dit leerde mij dat ook al begrijp ik het niet en lijkt het me wellicht wel niet te boeien dat het toch altijd wel iets brengt.


Geen opmerkingen:

Gezinsverpakking - De Chabotten

Voor ik dit boekenweekgeschenk ging lezen, luisterde ik naar de podcast Nooit meer Slapen waarin de familie Chabot over dit boekje geïntervi...