woensdag 5 mei 2021

Doctor Who The Fourth Doctor: Vol 1 Gaze of the Medusa - Gordon Rennie, Emma Beeby and others

Wat een verschil met de verstripping van de Elfde Doctor die ik hiervoor gelezen heb. Het is een verademing om de vierde Doctor en Sarah Jane zo goed weergegeven te zien worden. En vooral de vierde Doctor vind ik zeer goed getroffen in zowel zijn gezichtsuitdrukkingen als zijn uitspraken. Je hoort het hem zo zeggen.

Het verhaal is in dit eerste deel een afgerond geheel zonder cliff hanger op het einde. Ook wel eens prettig om niet vijf delen door te hoeven om achter het uiteindelijk plot te kunnen komen. Medusa met haar verstenende blik is op een voor mij bevredigende manier in het verhaal verweven en de personages die we zo en passant leren kennen, hebben direct genoeg persoonlijkheid om tot leven te kunnen komen.

Kortom een fijne verstripping van de vierde Doctor zowel grafisch als verhaaltechnisch. Het geeft mij het gevoel weer daadwerkelijk een avontuur van de Doctor beleefd te hebben.

Geen opmerkingen:

Clarkesworld Magazine 207 December 2023

Met The Gift in de zeer herkenbare stijl van Matt Dixon op de voorkant bevat het decembernummer van Clarkesworld Magazine acht science fic...