maandag 25 december 2017

Clarkesworld Magazine Issue 135 December


In Clarkesworld Magazine van december staan zeven korte verhalen en vier non-fictie artikelen. Ik weet niet of mijn hoofd er niet naar stond of dat het werkelijk een wat minder aansprekend nummer is maar ik heb slechts over een verhaal en een artikel iets te zeggen.


Lettie Prell schreef wat mij betreft de positieve uitschieter van het decembernummer met als titel Crossing LaSalle.  In dit verhaal volg je als lezer de hoofdpersoon die haar best doet om in de newbodyzone te komen. Het woord zegt het al, het is een zone waar men een nieuw lichaam krijgt. Maar het is ook een gebied waar lang niet iedereen wordt toegelaten en je aan bepaalde voorwaarde moet voldoen om er te kunnen komen. 
Het doet me denken aan de discussie in Nederland over voltooid leven en wanneer iemand toegestaan is uit dit leven te stappen naar wat voor ander bestaan dan ook. Heel opmerkelijk om dit in een Amerikaans verhaal terug te vinden.


Het artikel dat ik zeker het lezen waard vond was You are (Most Likely) Not Living in a Simulation geschreven door Craig DeLancey. Want hebben we niet allemaal in ons leven ons wel eens afgevraagd of het leven dat wij leiden wel echt is? Het idee dat zodra je de hoek van de straat om bent dat alles uit beeld stilvalt tot jij daar weer gaat verschijnen? Het blijkt een zeer veel voorkomend idee te zijn en met de digitalisering van de wereld alleen maar toe te nemen. Wat te denken van al die werelden die we digitaal na kunnen maken en met een VR-bril als echt kunnen beleven. In dit artikel wordt uitgelegd waarom het vrij onwaarschijnlijk is dat ons leven een simulatie is maar 100% zeker ben je nooit.


Geen opmerkingen:

Gezinsverpakking - De Chabotten

Voor ik dit boekenweekgeschenk ging lezen, luisterde ik naar de podcast Nooit meer Slapen waarin de familie Chabot over dit boekje geïntervi...