dinsdag 22 februari 2022

Doctor Who: The Tenth Doctor Vol. 3: The Fountains of Forever - Nick Abadzis & Elena Casagrande & Arianna Florean

Wederom tekeningen waar ik nou niet heel blij van word maar ik heb ook nog wel slechtere Doctor Who-tekenaars meegemaakt dus dan valt dit nog mee. Alleen dat de Tiende Doctor alleen aan zijn kostuum en zijn haardracht te herkennen is, vind ik toch echt wel te mager.

Gelukkig maakt het verhaal heel veel goed. Dit is het derde deel in de reeks waarvan ik de eerste twee delen niet heb gelezen. Ik neem aan dat hierin de huidige companion van de Doctor is voorgesteld. Gabby Gonzalez, een Amerikaanse Latino die kunstzinnige kwaliteiten heeft. Het is duidelijk dat Doctor Who ook met de huidige tijdgeest meegaat en steeds inclusiever aan het worden is. Heel fijn. In dit deel wordt haar relatie met een goede vriendin verder uitgediept, een vriendin die zich verwaarloosd voelt en als een zeurpiet overkomt. Ze irriteerde me soms wel maar aan de andere kant laat ze juist door haar gedrag ook zien hoe het is voor de mensen die achterblijven. Companions leveren door te reizen met de Doctor een deel van hun leven op aarde in met soms grotere gevolgen dan van te voren te voorzien is.

Het verhaal van The Fountains of Forever zit prima in elkaar. Met verwijzingen naar blinde godenverering en de Egyptische mythen. En het voelt aan dat het verhaal nog niet helemaal af is en er een vervolg in zit.

Het blijft toch eeuwig zonde dat ze voor niet betere tekenaars kiezen.

Geen opmerkingen:

Lady Mechanika Vol 6 Sangre - M.M. Chen & Joe Benitez

In dit deel begint elk hoofdstuk met een proloog waarbij terug gegaan wordt naar een gebeurtenis in Mexico dat 500 jaar geleden heeft plaats...