zaterdag 29 december 2018

Girl Geniuss: The Second Journey of Agatha Heterodyne Volume 2: City of Lightning - Phil & Kaja Foglio

Wat kan ik nog schrijven over deze na zoveel jaren nog steeds kwalitatief hoge steampunk webstrip? Aan de ene kant is het nog meer van hetzelfde zoals vele strips die jaren en jaren voortgaan. Maar aan de andere kant zijn de nieuwe vondsten weer zo briljant dat ik als lezer keer op keer verrast word.

Dit deel opent met het gevecht met een beestachtige trein die treinen stom vindt omdat ze alleen maar stoppen bij stations en dan weer verder over de rails rijden. Deze trein eet treinen en alles verder wat van metaal in de weg zit waarmee het zelf steeds groter en groter wordt. Natuurlijk weet Agatha een oplossing hoe dit monster te verslaan wat zoals gebruikelijk in samenwerking met veel andere wonderlijke wezens gebeurt.

Het grootste deel van dit boek speelt zich echter af in Parijs  (zie rechtsboven de steampunk versie van de Eiffeltoren). Daar zoekt Agatha naar de oplossing voor haar stad Mechanicburg die nog altijd in een tijdbubbel bevroren is. En met het binnenkomen van een nieuwe stad wordt er ook weer een heel blik met nieuwe personages opengetrokken. Soms vind ik dat wat moeilijk te volgen. Vooral als er ook nog linken worden gelegd met een paar boekdelen eerder. Mijn geheugen knarst en piept dan. Gelukkig dat de schrijvers af en toe toch nog een kleine opfrisser geven. En het zou Girl Genius niet zijn als dit altijd op een zeer natuurlijke manier gebeurt, in het verhaal van nu zelf verweven en nergens een hikkerige stop. Girl Genius leeft in volle gang voort.

Geen opmerkingen:

Lady Mechanika Vol 6 Sangre - M.M. Chen & Joe Benitez

In dit deel begint elk hoofdstuk met een proloog waarbij terug gegaan wordt naar een gebeurtenis in Mexico dat 500 jaar geleden heeft plaats...